Rawr – Fairtrade čokolada

Naj najprej s ponosom povemo, da so vse Rawr čokolade: presne, veganske, brez glutena, vsebujejo 100% organske sestavine, naravno sladkane in imajo Fairtrade certifikat.

edeka-fairtrade-logo

Zakaj Fairtrade?

V enem stavku: “Ker se zavzemo za etično vzdržno trgovinsko trgovanje.” Ker se zavzemamo za pravičnejšo trgovino uporabljamo izključno kakav s Fairtrade certifikatom in s ponosom povemo, da imajo vse naše čokolade oznako FAIRTRADE.

* Pojasnilo o Fairtrade certifikatu (vir: Wikipedia.com): Princip pravične trgovine je zasnovan tako, da lahko tudi manjši ponudniki in proizvajalci dostopajo do trga brez velikega števila posrednikov in za to dobijo pošteno plačilo, ki jim omogoča preživetje, poleg tage pa sta prepovedana kakršnokoli suženjstvo in otroško delo. Nad izvajanjem principa pravične trgovine bdita dve nevladni mednarodni organizaciji in sicer FLO-I (Fairtrade international) in WFTO (World fair trade organization).

Principi pravične trgovine so usmerjeni predvsem v kreiranje priložosti za proizvajalce, ki so sedaj na robu ekonomskega preživetja, v transparentnost organizacij, ki so v pravično trgovanje vpletene, v plačilo pravične cene za proizvajalce, v prepoved suženjstva in otroškega dela, v predanost nediskriminatornem vedenju in enakosti med spoloma, v omogočanje dobrih delovnih pogojev ter v spoštovanje okolja in naravnih danosti.