Rawr – Čokolada brez glutena

Naj najprej s ponosom povemo, da so vse Rawr čokolade: presne, veganske, brez glutena, vsebujejo 100% organske sestavine, naravno sladkane in imajo Fairtrade certifikat.

Prav vse Rawr čokolade tako ne vsebujejo glutena ter so primerne tudi za vse bolnike s celiakijo. Spodaj predstavljamo primerjavo Rawr čokolad z večino ostalih komercialnih čokolad.

Rawr čokolade

  • Presne in neobdelane čokolade. Sestavine se obdelujejo na največ 45 stopinjah celzija (s tem se v sestavinah ohranijo vse hranljive snovi).
  • Ne uporabljamo rafiniranega sladkorja ali sladkorja iz sladkorne pese. Kot naravno sladilo je vedno uporabljen zgolj kokosov sladkor, ki ima nižji glikemični indeks od belega sladkorja. Dobra novica za diabetike!
  • Veganske in brezglutenske. Dobra odločitev za vaše telo.
  • Vse sestavine so 100% organske (pridobljen tudi SOIL certifikat), kar pomeni, da v čokoladi ni uporabljenih nobenih pesticidov ali kemikalij.
  • Pristne, enostavne in naravne visoko kvalitetne sestavine. Etično pridelane.
  • Uporaba čim manj embalaže, ki jo je mogoče 100% reciklirati.

Večina ostalih komercialnih čokolad

  • Pogostokrat obdelane na 130+ stopinjah celzija, kar povzroči uničenje encimov in ostalih hranljivih snovi.
  • Polne rafiniranega belega sladkorja. Visoka vsebnost glikemičnega indeksa sestavin dokazano zvišuje raven sladkorja v krvi in slabo vpliva na dolgotrajno počutje.
  • Dodane mlečne sestavine. Lahko vsebujejo gluten.
  • Dodane različne sintetično pridelane sestavine (pogostokrat kar v laboratorijih, brez stika s soncem).
  • Pogostokrat so uporabljeni poceni umetni ojačevalci okusov ter hidrogenizirana olja.
  • Uporabljena plastika, ki se ne reciklira.